ZATVORI
Pep Web Digital - favicon logo
Pep Web Digital
Povežimo se:
ZATVORI
Pep Web Digital - favicon logo
Pep Web Digital
Povežimo se:

Često postavljena pitanja

Moderna web stranica na iMac-u

Pokretanje novog projekta izrade web stranice može biti konfuzno i zbilja zbunjujuće iskustvo. Stoga sam u ovom dijelu ponudio odgovore na neka česta pitanja koja možda imate.

Dok ćete više informacija o procesu web dizajna i same izrade web stranice naći na ovom linku, u nastavku ćete naći odgovore na neka od čestih pitanja koja dobivam od ljudi koji su u istoj situaciji kao što ste sada Vi. 

Osim toga, kako biste se bolje upoznali sa radom i suradnjom s web dizajnerom te se kvalitetno pripremili za početak rada na projektu, napisao sam jedan kratki vodič koji pokriva neka najčešća pitanja i pomaže kako biste se što bolje pripremili. Vodič je besplatan i možete ga skinuti u pdf-u na ovom linku.

Nisam nikada imao/la web stranicu, što mi je potrebno za započeti?

Ne brinite se, kod mene je proces suradnje jednostavan i na njega se možete osloniti. Međutim, ipak za početak će mi biti potrebne neke informacije o vama i vašem poslovanju. Svakako proučite gore navedeni vodič za suradnju. A naravno, ukoliko ste zainteresirani za suradnju, prvi korak je da me kontaktirate.

Koliko košta izrada web stranice?

Izrada web stranice nije uvijek ista te ovisi o dosta čimbenika. Cijena osnovne web stranice kod mene je 7,000 kn pa nadalje ovisno o njenim potrebama. Više o cijenama pročitajte u blog postu.

Koliko vremena je potrebno za izradu web stranice?

Također, odgovor na ovo pitanje je isto kao i na gornje. Neki prosjek trajanja izrade bi bio oko 4 - 6 tjedana. Točnije određivanje trajanja izrade web stranice dio je ponude prilikom ugovaranja suradnje.

Da li je potrebno imati ime domene?

Svakako bi bilo dobro, međutim ukoliko ga nemate vrlo rado ću Vam pomoći u njegovom postavljanju.

Da li je potrebno imati svoj web hosting?

U ponudi imam i uslugu web hostinga kako bih klijentima pojednostavnio proces održavanja i spremanja web stranica na vanjskom serveru. Ako već imate ugovorenu hosting uslugu, slobodni ste je i dalje koristiti ukoliko zadovoljava vaše potrebe.

Da li će se moja web stranica moći pregledavati na mobitelima?

Naravno, sve web stranice koje izradim su u potpunosti responzivne, što znači da su optimizirane za stolna računala, tablete i mobilne telefone.

Da li izrađujete web shopove / online trgovine?

Naravno, vrlo rado ću vam izraditi web trgovinu kako biste mogli prodavati svoje proizvode/usluge.

Što je WordPress?

WordPress je softver za upravljanje sadržajem (Content Management System (CMS)) otvorenog koda (open source) i trenutno opslužuje više od 33% svih mrežnih stranica na internetu. Kako je WordPress sam po sebi i CMS, to znači da ne morate biti programer kako bi kasnije sami na svojim stranicama ažurirali sadržaj, tj., dopunjavali / mijenjali tekstove, slike, pisali blog postove, dodavali proizvode i dr. Sve što trebate napraviti je ulogirati se u svoj račun putem svojeg web browsera.

Što nakon izrade? Što ako ću trebati neke izmjene u dizajnu / pomoć oko ažuriranja sadržaja?

Nakon što vaša web stranica bude izrađena i predana, dobit ćete obuku kroz punih mjesec dana kako biste naučili koristiti ovaj CMS za samostalno uređivanje / dodavanje sadržaja. Kroz tih mjesec dana možete me kontaktirati bilo kada ukoliko zapnete i to bez ikakvih troškova. 

Također, u tih mjesec dana ćete dobiti i gratis održavanje nove web stranice kako bismo se osigurali da sve njene funkcionalnosti rade na ispravan način. Ukoliko budete zainteresirani, u ponudi imam i različite pakete održavanja i skrbi za vašu web stranicu. Više o paketima održavanja možete pročitati na ovom linku. Oni uključuju različite razine podrške uključujući hosting, ažuriranje software-a, sigurnosno skeniranje i ažuriranje, back-up web stranice, SEO i dr.

Što je to SEO?

SEO (Search Engine Optimization) ili optimizacija za tražilice je skup tehnika koje služe kako bi se sadržaj na vašim stranicama prikazivao na tražilicama i što je moguće bolje rangirao pri traženju određenih ključnih riječi. Postoji ogroman broj parametara koji utječu na SEO, ali jedan od najvažnijih je redovito ažuriranje sadržaja na stranicama koji mora biti kvalitetno napisan i prije svega relevantan za ljude koji ga čitaju u potrazi za informacijama.

Da li biste mi pomogli s Google oglašavanjem, oglašavanjem na društvenim mrežama i/ili email marketingom?

Iako je baza mog poslovanja dizajn i izrada web stranica mogu vam pomoći u postavljanju Facebook stranice, Google My Business stranice i povezivanju web stranice s email marketing servisom kao što su Mailchimp ili MailerLite. Dakle, ukoliko ćete na web stranicama imati mogućnost slanja Newslettera, bit će mi zadovoljstvo povezati vas sa jednim od email marketing servisa i naučiti vas kako započeti.

Ono što NE RADIM jest oglašavanje, vođenje stranica na društvenim mrežama i pisanje sadržaja za newslettere. Međutim, ukoliko bude bilo potrebe vrlo rado ću vas povezati s kolegama kako bi oni za Vas preuzeli taj dio posla.

Da li biste preuzeli pisanje sadržaja za moju web stranicu?

Ne direktno, tj., iz razloga što ne znam mnogo o vašoj struci ne bih želio preuzimati tu odgovornost. Također nisam niti Copywriter. Međutim, ukoliko sami napišete sadržaj, a ne želite (ili nemate vremena) postaviti ga online, vrlo rado ću Vam pomoći u postavljanju istog. Također, osim postavljanja sadržaja mogu Vam pomoći u tome da tekstovi budu čitki i jednostavni za skeniranje (raspored elemenata konstrukcije), te optimizirani za tražilice (SEO).

Možete li mi dizajnirati i izraditi logotip za tvrtku?

Iako nisam spedijalist u izradi logotipa, ukoliko trebate izradu nečeg jednostavnog ili redizajn postojećeg, tu vam mogu pomoći. Ukoliko se pokaže potreba, mogu vas povezati s kolegama specijaliziranih ne samo za izradu logotipa, već i za izradu poslovnih kartica (vizitki), i ostalih grafičkih elemenata.

animirana kuverta za poštu

Povežimo se

Trebate novu web stranicu ili redizajn stare? Kliknite na gumb ispod i popričajmo o Vašem projektu.
Popričajmo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram