Cijene web usluga i opća pitanja

Proučite cijene web usluga u nastavku i odaberite paket koji vam najviše odgovara. Po želji možete i kombinirati pakete 😀.

Jeste li spremni za suradnju?

Proučite cijene izrade web stranica, web hostinga i web održavanja

Usluga Start-up Pro Premium
Izrada od 2.500,00 kn* od 5.000,00 kn od 5.000,00 kn
Vizualni identitet**
Dizajn u WordPress CMS-u
SEO optimizacija***
Google Search Console
Google Analytics
Prilagođeno radno sučelje
Obuka
Brzina učitavanja
Google karte
Kontakt formulari
Social Share gumbi
Social Follow gumbi
Premium pluginovi

*Izrada web stranice za Start-up paket je 50% redovne cijene izrade. Ovaj popust je moguće ostvariti ukoliko tek započinjete s poslovanjem.

**Vizualni identitet se sastoji od izrade jednostavnog logotipa, odabira tipografije, boja i rasporeda sadržaja.

***SEO optimizacija podrazumijeva “onsite” optimizaciju za tražilice (optmizacija tekstova, H tagova, meta tagova, alternativni naslovi fotografija, optimizacija linkova, XML mapa, Schema markup, i dr.)

Hosting* 60 HRK/mj** od 120 kn/mj*** od 220 kn/mj****
Održavani VPS server
Kreiran za WordPress
Zaštita od zlonamjernog software-a
Ultra brzi serveri (Digital Ocean, Vultr, Linode)
Broj web stranica 1 oko 10, ovisno o veličini oko 10, ovisno o veličini
Na web serveru samo vaše stranice?
GridPane korisnička podrška Obavljamo za vas
Dnevne sigurnosne kopije Obavljamo za vas
SSL sigurnosni certifikat Obavljamo za vas
SFTP pristup datotekama Obavljamo za vas
Pristup kontrolnoj ploči Obavljamo za vas
Pristup bazi - PHP My Admin Obavljamo za vas
DNS Management Obavljamo za vas
Upgrade/ downgrade PHP-a Obavljamo za vas
Redis i FastCGI Caching Obavljamo za vas
ModSec i 6G Waf Firewall Obavljamo za vas
Upgrade/ downgrade/ zakup i otkazivanje servera Obavljamo za vas Obavljamo za vas Obavljamo za vas
cPanel
Transakcijska e-pošta*****

*Hosting je u ponudi kao izbor ukoliko izradite web stranicu kod nas. Ukoliko želite prijeći s postojećeg hostinga na naš, prelazak za jednu stranicu odrađujemo besplatno.

**Prva godina hostinga za jednu web stranicu besplatna je ukoliko tek započinjete svoje poslovanje i odaberete bilo koji paket za brigu o web stranici ispod. Smještamo vašu web stranicu na našem serveru i brinemo se za nju. Nakon godine dana možete odabrati da li želite i dalje držati web stranicu kod nas za malu naknadu od 60 kn/mj ili želite zakupiti novi server iz paketa *** ili ****. Naš web server je veličine 1GB RAM, 1 vCPU i 25 GB SSD.

*** Zakupljujemo novi server za vas na kojem će biti smještena(e) samo vaša web stranica(e). Na najmanjem web serveru od 1GB RAM-a, 25GB SSD diska i jednim vCPU-om moguće je smjestiti i do 10 manjih stranica (za istu cijenu :)). Cijena ovog paketa u kojem se vi brinete za svoj hosting putem GridPane kontrolne ploče na web serveru je 60 kn/mj. + cijena servera. Za svaki sljedeći po veličini web server cijena web hostinga će biti identična cijeni zakupljenog servera. To izgleda ovako, ako zakupimo server od 3GB RAM, 1 vCPU i 60GB SSD koji košta $30/mj., tada je naša cijena hostinga također $30/mj. – tj. vi ukupno plaćate $60/mj.

**** Slično PRO paketu (***), samo što u ovom slučaju mi preuzimamo kompletnu brigu za vaš server i hosting. Cijena usluge kreće od 220 HRK/mj + cijena servera za manje, tj. 300 HRK/mj. + cijena servera za veće servere.

***** Niti jedan premium hosting baziran na VPS serverima ne podržava smještanje transakcijske e-pošte. Ovakav tip smještaja može se naći samo na shared hostinzima s cPanelom. Naime, takvi emailovi nisu pouzdani niti sigurni i premium hosting kompanije ih zaobilaze u širokom luku. U svakom slučaju ne brinite, tu smo za vas i svakako ćemo vas savjetovati kako bi vam ponudili najbolje rješenje za vaše potrebe.

Održavanje* 250 kn/mj. 450 kn/mj. 1450 kn/mj.
Ažuriranje softwarea
Sigurnosno skeniranje na ranjivosti
Skeniranje performansi
Tehnička podrška putem e-pošte
Čišćenje spama
Optimizacija baze
Čišćenje cache-a
Premium pluginovi
Sigurnosne kopije Jednom mjesečno Jednom tjedno Dnevno
Dodatni radovi mjesečno** 30 minuta 60 minuta
Nadzor online dostupnosti
Detaljan mjesečni izvještaj
Učitavanje sadržaja na web (do 4 blog posta mjesečno)
Optimizacija fotografija
SEO Optimizacija sadržaja

*Paketi održavanja ne odnose se na stranice koje nisu izrađene kod nas. Razlog je taj da ne znamo s kojim alatima i na koji način su takve stranice izrađene i ne možemo u potpunosti odgovarati za njihovo pravilno funkcioniranje.

**Pod dodatne radove smatraju se svi radovi na web stranici osim onih koji su pokriveni paketom za brigu i skrb. Dodatni radovi mogu biti male izmjene dizajna, dodavanje kontakt obrazaca, ikona za dijeljenje, ažuriranje sadržaja i ostlalo. U paketima Pro i Premium u cijenu su uključeni navedeni vremenski okviri. Svi dodatni radovi izvan tih okvira za sve pakete se naplaćuju po satnici od 200,00 kn/sat za najmanje 1 sat. Ukoliko tek započinjete s poslovanjem, za vas će dodatni radovi biti naplaćeni 100,00 kn/satu u Start-up paketu.

U slučaju da imate dodatnih pitanja u vezi naših web usluga

1. Koji su načini plaćanja kod vas i mogu li se ostvariti popusti?

Kako smo mali paušalni obrt sve uplate se vrše na naš poslovni račun kako bismo ostali čisti pred državom i njenim uvjetima. Izrada web stranica se naplaćuje u dva obroka, na početku izrade i netom prije same primopredaje gotove web stranice. Ukoliko se web stranica u cijelosti plati prilikom ugovaranja njene izrade, tada se ostvaruje popust od 500 HRK

Također, ukoliko budete zadovoljni našim uslugama i preporučite nas drugima te ukoliko dođe do te suradnje dobivate i vi i ta osoba popust od 200 HRK na sve usluge. Isplati se poslovati s nama 😎.

2. Da li se mogu kombinirati paketi usluga?

Naravno, ukoliko želite kombinirati bilo koji paket iz usluga sa nekim drugim paketom vrlo rado ćemo vam izaći u susret.

3. Ja tek započinjem sa svojim poslovanjem jer sam nedavno otvorio(la) svoju tvrtku. Što točno dobivam od vas?

Ukoliko tek započinjete sa svojim poslovanjem tada ste na mjestu savšeno skrojenom za vas. Dobit ćete punu podršku i savjetovanje u pogledu odabira imena domene (i kako ostvariti besplatnu .hr domenu), izrade jednostavnog logotipa, savjeta kako da ispišete sadržaj za web stranicu, besplatan hosting prvih godinu dana, održavanje web stranice po super povoljnoj cijeni, ikone i ostalu grafiku na web stranici ukoliko nemate svoje i još puno toga. 

Naša namjera je da vama i svima koji tek kreću u poslovni svijet olakšamo posao sa web stranicom što je više moguće kako biste se u potpunosti fokusirali na svoj posao.

4. Ovo zvuči vrlo povoljno, da li će vam cijene ostati iste?

Kako živimo u svijetu u kojem svako malo sve poskupljuje, tako će po potrebi cijene i naših usluga s vremenom rasti. Međutim, ukoliko ugovorite usluge kod nas i vršite uplate na mjesečnoj bazi, garantiramo vam da se cijene za vaše usluge NEĆE mijenjati sve dok vaše uplate dolaze redovito i na vrijeme.

5. Da li mogu otkazati usluge web hostinga i/ili web održavanja?

Naravno, premda će nam biti žao što odlazite razumijemo da se potrebe mijenjaju i da ništa ne traje beskonačno.

Bilo koju mjesečnu uslugu možete otkazati s otkaznim rokom od 30 dana. Jednostavno nas kontaktirajte ako biste željeli otkazati svoj paket usluga. Nakon otkazivanja, morat ćete ispuniti neke minimalne zahtjeve kako biste održali svoju web stranicu sigurnom, funkcionalnom i ažuriranom. Ako i kada dođe do tog trenutka, pomoći ćemo vam kako bi vas pripremili na to.

6. Ne treba mi hosting niti održavanje. Mogu li kod vas samo dati izraditi web stranicu?

Naravno. U tom slučaju ćemo se besplatno brinuti za vašu web stranicu još mjesec dana nakon što smo ju izradili i pokrenuli. U tom razdoblju ćemo nadzirati da je sve u redu s vašom web stranicom i ispraviti greške ako se pojave.

Imajte na umu da će vam se pojaviti dodatni troškovi ukoliko se odlučite na ovaj korak. Pod dodatne troškove mislimo na premium dodatke koji će biti instalirani tijekom izrade. U svakom slučaju, ukoliko odmah izrazite ovu želju, potrudit ćemo se minimizirati broj premium dodataka tako da ne ispadnu veliki troškovi za vas nakon toga. 

7. Ja nisam vaš postojeći klijent, ali me zanima da li bih mogao(la) kod vas uzeti samo hosting ili samo održavanje?

Nažalost, za sada ne! Za sada uslugu hostinga nudimo samo klijentima koji su kod nas izradili barem jednu web stranicu. Razmatramo mogućnosti da ta usluga bude dostupna svima u budućnosti.

8. Koja je razlika između shared i VPS hostinga?

Shared web hosting je lagan i preporučuje se za prve korake na webu s web stranicama koje nemaju velik promet i blog stranice na kojima nisu potrebne neke posebne funkcionalnosti niti sigurnost.

Zove se share jer dijelite resurse servera sa drugim web stranicama na tom serveru (može ih biti i nekoliko desetaka) kojima se ne zna porijeklo niti da li su inficirane nekim od malware-a. Također, zbog cPanela su dosta nesigurne na hakerske upade i krađu podataka.

Shared hosting bi se najlakše moglo opisati kao da ste unajmili sobu u velikoj kući, a kupaonicu i kuhinju dijelite s drugim stanarima. Na Virtualnom Privatnom Serveru (VPS-u), vaši su resursi potpuno izolirani i samo vaši; u ovom slučaju unajmili ste cijeli apartman.

9. Što znači održavani VPS server?

To znači da ćemo mi na sebe preuzeti sav težak i dosadan posao – brigu o sustavu, administriranje, održavanje, nadogradnju, sigurnost i nadgledanje, kako biste se vi mogli posvetiti onom što vas najviše zanima – rastu i razvoju svog poslovanja.

Imate ideju?

Stisnite gumb ispod i ispričajte nam!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
mockup laptopa s web stranicom
Scroll to Top