Paketi održavanja web stranica

Koje su vaše potrebe?

Što nakon izrade web stranice?

Održavanje web stranica omogućuje vam da bezbrižno radite svoj posao osiguravajući svojoj web stranici sigunost, brzinu i funkcionalnost uz stručnu podršku ukoliko nešto pođe po zlu.

Tehnologija i web se u današnje vrijeme razvijaju brzinom svjetlosti i vrlo je zahtjevno držati korak sa svim tim promjenama i u isto vrijeme osiguravati punu funkcionalnost i sigurnost web stranice. Ali tko ima vremena to sve pratiti?

Ukoliko izradite web stranicu kod mene imati ćete priliku osigurati si kontinuirani rast poslovanja bez brige o samom webu jer ćete dobiti podršku za bilo koji upit, ažuriranje software-a, ažuriranje sadržaja, izmjene u dizajnu, razne sigurnosne zakrpe, dodatne SEO funkcionalnosti i dr., ovisno o razini paketa održavanja web stranice kojeg odaberete.

Promislite dobro što želite za svoju web stranicu. Investirali ste u njenu izradu, osigurajte joj i da nastavi besprijekorno raditi za vas.

Paketi održavanja web stranica

Osnovno

450 kn/mj.

Održavani VPS hosting*

Ažuriranje WordPress-a

Mjesečno ažuriranje pluginova i teme

Licenca i podrška za premium pluginove uključeni

SSL certifikat

Caching web stranice

Optimizacija fotografija za brže učitavanje

Do 30 minuta** besplatne podrške i manje radove na web stranici

Dodatni radovi na webu (dizajn, sadržaj, obuka)

200 kn/sat

Pro

800 kn/mj.

Najoptimalnije

Sve iz OSNOVNOG paketa održavanja

Dodatni radovi na ubrzavanju učitavanja web stranice

Tjedno ažuriranje svih pluginova i teme

Sigurnosni nadzor nad web stranicom

Uptime nadzor

Detaljan mjesečni izvještaj o performansama web stranice i radovima na njoj

Dnevni backup-ovi web stranice

Do 2 sata** besplatne podrške, manje radove i ažuriranje sadržaja na web stranici

Dodatni radovi na web (dizajn, sadržaj, obuka)

200 kn/sat

Premium

1500 kn/mj.

Sve iz PRO paketa

*** Učitavanje Vašeg sadržaja imajući na umu njegovu čitkost (raspored elemenata, naslovi, bullet pointovi…)

SEO optimizacija vašeg sadržaja (savjeti oko učitavanja tekstova i fotografija)

Mogućnost korištenja lincenciranih fotografija s mojom licencom za potrebe sadržaja

Do 5 sati** vremena za podršku i manje radove na web stranici

Dodatni radovi na web (dizajn, sadržaj, obuka)

100 kn/sat

Dodatna pojašnjenja

* Ukoliko već imate hosting ili ga želite ugovoriti negdje drugdje cijena na sve navedene pakete održavanja se umanjuje za 150 kn/mj. Sasvim je u redu odabrati neki drugi hosting, ali ćete se u tom slučaju sami morati pobrinuti za hosting i po potrebi kontaktirati njihovu podršku.

** Vrijeme utrošeno na dodatne radove mjesečno. Sakupljeni sati se ne prebacuju na sljedeći mjesec. Nakon što se potroše mjesečni ugovoreni sati, daljnji radovi će vam biti naplaćeni po satnici po ugovorenom paketu. Ne brinite, ukoliko do toga dođe, unaprijed ću vas obavijestiti.

*** Učitavanje sadržaja i svi ostali radovi na web stranici potpadaju pod mjesečni utrošak vremena za dodatne radove i ovise o odabranom paketu usluga.

**** Ukoliko ne odaberete niti jedan paket održavanja iz ponude, dodatni radovi na web stranici naplatiti će se po cijeni satnice od 250 kn.

Cijena održavanja i hostinga web stranice za pokretanje prvog posla

Ukoliko tek pokrećete posao, ne brinite, mislio sam i na vas. Pročitajte ponudu ispod.

 • sklapanje ugovora na 2 godine
 • besplatni hosting na VPS serveru visokih performansi za vrijeme trajanja ugovora
 • briga o VPS hostingu tako da vi ne morate
 • dodatnih 150 kn popusta na bilo koji paket održavanja za vrijeme trajanja ugovora
 • cijena sata dodatnih radova je 150 kn

Česta pitanja vezana za održavanje web stranica

 • Ukratko, sve čega se sjetite. Međutim, imajte na umu da ukoliko izrazite želju za dodavanjem nekih novih funkcionalnosti na web stranicu, tada će vrlo vjerojatno biti potrebno izraditi novu ponudu iz razloga što takvi radovi znaju potrajati i dulje vremena.

 • Naravno. U tom slučaju (kao i u bilo kojem drugom slučaju) besplatno ću se brinuti za vašu web stranicu još mjesec dana nakon njene izrade i pokretanja. U tom razdoblju ću obaviti nadzor da je sve u redu s vašom web stranicom i ispraviti greške ako se pojave.

  Imajte na umu da će vam se pojaviti dodatni troškovi ukoliko se odlučite na ovaj korak. Pod dodatne troškove mislim na dodatnu cijenu koju ćete morati platiti za premium pluginove koji će biti instalirani tijekom izrade. U svakom slučaju, ne morate se odmah brinuti oko toga jer će vaša web stranica i dalje funkcionirati i raditi kako treba, jedino nećete moći ažurirati te pluginove ili tražiti korisničku podršku za pomoć.

 • Nažalost, za sada ne! Za sada uslugu web hostinga nudim samo klijentima koji su izradili barem jednu web stranicu kod mene. Razmatram mogućnosti da ta usluga bude dostupna svima u budućnosti.

 • Osim ako je ugovorom o održavanju web stranice navedeno drugačije naravno, premda će mi biti žao što odlazite ali razumijem da se potrebe mijenjaju i da ništa ne traje vječno.

  Bilo koju mjesečnu uslugu možete otkazati s otkaznim rokom od 30 dana. Jednostavno me kontaktirajte ako biste željeli otkazati svoj paket usluga održavanja vaše web stranice i/ili ugovorenog web hostinga. Nakon otkazivanja, morat ćete ispuniti neke minimalne zahtjeve kako biste održali svoju web stranicu sigurnom, funkcionalnom i ažuriranom. Ako i kada dođe do tog trenutka, pomoći ću vam kako bi vas pripremio na to.

 • Shared web hosting je lagan i preporučuje se za prve korake na webu s web stranicama koje nemaju velik promet i blog stranice na kojima nisu potrebne neke posebne funkcionalnosti niti sigurnost.

  Zove se shared jer dijelite resurse servera sa drugim web stranicama na tom serveru (može ih biti i nekoliko desetaka) kojima se ne zna porijeklo niti da li su inficirane nekim od malware-a. Također, zbog cPanela su dosta nesigurne na hakerske upade i krađu podataka.

  Shared hosting bi se najlakše moglo opisati kao da ste unajmili sobu u velikoj kući, a kupaonicu i kuhinju dijelite s drugim stanarima. Na Virtualnom Privatnom Serveru (VPS-u), vaši su resursi potpuno izolirani i samo vaši; u ovom slučaju unajmili ste cijeli apartman. U slučaju da se oprijedjelite za hosting svoje web stranice kod mene, ona bi bila smještena na VPS-u (u partnerstvu s Digital Ocean-om).

  Više o razlikama između pojedinog hostinga pročitajte u opsežnom  blog postu koji će vam pomoći da odaberete idalan paket za svoje potrebe.

 • To znači da ću ja na sebe preuzeti sav težak i dosadan posao – brigu o sustavu, administriranje, održavanje, nadogradnju, sigurnost i nadgledanje, kako biste se vi mogli posvetiti onom što vas najviše zanima – rastu i razvoju svog poslovanja.

Zainteresirani ste za suradnju?

Ajmo vam izraditi jednu lijepu i funkcionalnu web stranicu koja privlači ljude

arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram